Vilken helg!

Puh, en sådan intensiv helg! Jag är helt slut fortfarande. Betty skulle vara med på mentalbeskrivning uppe i Mönsterås tillsammans med sina syskon i lördags. Samling kl 8.00 på morgonen! För att inte behöva köra hemifrån halv fyra på morgonen så valde vi att köra till brorsan utanför Tingsryd på fredagkvällen och sova där. Vi var tvungna att invänta Johnny som varit i Stockholm och jobbat för vi skulle köra med samma bil. Alltså kom vi inte iväg förrän kvart i åtta och följaktligen kom vi inte fram till Lennarts förrän vid elva (stannade på McSkräpmat i Karlshamn). Innan vi var i säng och kommit till sömns så var klockan tolv. Kvart över fem ringde klockan på lördagmorgonen, fem över halv sex var vi iväg. Efter diverse felkörningar var vi framme tio i åtta (väldigt nervöst, vi var övertygade om att vi skulle komma försent). Betty skulle testas som tredje hund, det var två syskon före och en efter. Det gick faktiskt jättebra på testet. Okej, hon kampade inte (inget som ligger för en labbe) och avståndsleken var hon inte road av heller men det var inte mer än väntat. Däremot fixade hon spöken, uppoppande overaller och skrammel på ett bra sätt och hon är skottfast vilket är jätteviktigt. Jag hade varit nervös hela veckan för detta test men efteråt kändes det som att det var väl ingenting att oroa sig för. Efter detta åkte vi till en sjö i närheten av där uppfödaren  (Marianne Ankarberg, www.namndemannagarden.se/rondemons) bor. Där blev det apporteringsträning både på land och i vatten. Det visade sig att Betty var jätteduktig så det får definitivt bli en apporteringskurs längre fram :) Kvart över  fem var vi hemma hos Lennart igen där vi grillade, tittade lite på tv och slocknade vid nio. Följande morgon gick jag upp utan att veta hur mycket klockan var, tuppen hade i alla fall galt. Det visade sig att den var kvart i sex men jag tyckte inte att det var lönt att gå och lägga mig igen, vi skulle vara på auktion i Kvarnamåla (www.kvarnamala.se ) kl tio. Så småningom gick de andra också upp (mamma var också där :) ) Vi hade bestämt oss för att åka i två bilar dit så kunde jag och Elin åka direkt hem efter auktionen. Det innebar att Betty fick följa med på auktionen och hon var så duktig, tala om miljöträning. Många timmar (auktionen slutade inte förrän halv sju) och ett antal fyndlådsinköp (vad ska jag med allt det till?) senare var vi åter på väg och siktade in oss på att vara hemma vid tio men eftersom vi körde fel vid Kristianstad (hamnade i Tyringe där Elin frågade en stum gubbe efter vägen) kom vi inte hem förrän halv elva. Då var det dags att tömma bilen på alla auktionsfynd innan sängen kallade. Vi såg inte fram emot att jobba dagen efter kan jag säga,  jag skulle dessutom ha möte tre timmar på måndagkvällen som pricken över i. Så att jag nu sitter här med ringar under ögonen är kanske inte så konstigt men det var en trevlig helg i alla fall. Tack snälla Elin som offrade din lediga helg och ställde upp och körde!










En unge mindre i boet

Ja, så har han då flyttat hemifrån vår "lille" Anton. Jag ringde honom idag för att  höra hur det går. Han ska ju inte börja skolan förrän på måndag så han har tid på sig att se sig omkring. Han misslyckades med att hitta ICA Maxi vid sitt första försök men skam den som ger sig. Andra gången jag ringde (ja, ni läste rätt) var Anton på Maxi och försökte komma på vad han skulle handla för mat. Nu får han se att det minsann inte är så lätt att komma på middag varenda dag!

Festivalbesök

Idag gick jag med Irene på Malmöfestivalen. Smakade langos för första gången och det var ingen höjdare. Hittade ett stånd där de sålde tomtar och min snälla kompis köpte en till mig :) (det är snart jul om ni inte visste det)

Det ordnade sig!

Igår var Anton och Johnny i Skövde och skrev på ett andrahandskontrakt på lägenhet. Puh, bostadsbiten är löst. Nu ska det bara lösa sig med CSN också. På onsdag flyttar min äldste påg hemifrån, kan ni tänka er?!

Höjdrädd mamma

Igår skulle jag klippa/såga ner grenar från äppleträdet vid garaget så att det inte dunsar ner äpplen på plåttaket hela hösten och irriterar grannarna men det gick inte så bra eftersom jag inte vågade gå upp på taket. (ja, du fick rätt Johnny). Då är det tur att jag har barn som kan hjälpa mig :) Igår fick dessutom Anton besked på att han kommit in på högskolan i Skövde! Roligt för honom men sorgligt för oss,det blir inte ofta vi ses med det avståndet :(   Så nu jagas det lägenhet för fullt till Anton. Ingen i Skövde som läser detta och kan erbjuda ett rum?




Glad mamma

Yippeee! Simon fick VG på slutprovet i Ma A på sommarskolan! Jag visste väl att du kan!


Sista semesterdagen!

Ja, så har fem semesterveckor gått. Jag kan tänka mig att ha lika många till men det är det nog ingen annan som tycker att jag ska ha. Nåväl, den här sista lediga dagen spenderade jag på ett trevligt sätt. Först åkte jag, Johnny, Simon och familjen Nilsson till Rövarekulan vid Rolsberga. Det är ett naturreservat och kan varmt rekommenderas! Efter det körde vi en liten bit till Klinta café som ligger vid Ringsjön strax innan Höör. Det var också ett fint ställe där man kan fika, gå runt och beundra trädgården och köpa grönsaker med sig hem.








Ju mer vi är tillsammans

Igår grillade vi i goda vänners lag hemma i trädgården. Vi fick äntligen bjudit hem Monica och Flemming, det var ju "bara" över ett års sedan de bjöd oss.  Och Jenny och Jörgen hade inte varit här på hundra år heller. Irre och Kalle var också bjudna såklart!  Fotot blev litta mörkt eftersom batteriet till kameran behövde laddas precis när jag var redo för att börja fota (det tog en stund vid grillen) så jag fick vänta med det tills att det var dags för gästerna att gå hem.


RSS 2.0