Glaskroppsavlossning

Igår sjukade jag mig för jag hade ont i halsen och kände mig allmänt hängig. Efter ett tag märkte jag att det flög omkring saker runt högerögat och jag tänkte att det berodde på att jag var trött och hade huvudvärk. När några timmar hade gått var det fortfarande kvar så jag ringde sjukvårdsupplysningen som i sin tur ringde ögonkliniken och de svarade att jag kunde vänta med att komma in tills idag. Det blev ingen rolig väntan. Klockan åtta imorse ringde jag akutmottagningen och fick tid halv tio, som tur var kunde Johnny köra mig dit. Ganska snabbt kom jag in till en sköterska som droppade i linsutvidgande i ögat. Efter det fick jag sitta och vänta ett tag men det gjorde inte så mycket. När jag väl kom in till läkaren så gjorde han en grundlig undersökning och konstaterade att jag drabbbats av glaskroppsavlossning. Det är ett klassiskt ålderstecken som man kan få tidigare när man är kraftigt närsynt som jag. De gör ingenting åt det så länge det inte blir blödningar eller hål på hornhinnan, jag blev beordrad att ringa igen om det blev värre. Mina besvär kommer att kvarstå i några månader och i värsta fall för alltid. Inte roligt....

Först så är det vår, sen kommer snö, sen är det vår!

Ja, det blev ju en överraskning i torsdagsmorse när jag fick "pulsa" i snö när jag hämtade tidningen, men på eftermiddagen var våren tillbaka med sol och fågelkvitter. Konstigt, men härligt ändå att vi inte rår över vädret! Det har varit en händelserik helg. I fredagskväll åkte Johnny och jag till Ystad för att se David Batra som Johnny hade fått biljetter till när han fyllde år av Elin. Showen var jätterolig! Igår åkte vi till Svedala där Simon skulle spela sista omgången i U23. Det gick trögt de tre första serierna men desto bättre i de tre sista, jag hoppas han får några poäng i alla fall. Och sen fick syrrans Marie äntligen sin lilla bebis, Isabella, på kvällen precis innan Melodifestivalen hann börja. Grattis!! Och sen vinner rätt låt, heja Loreen! Idag fick jag äntligen träffat Cilla igen efter måååånga års väntan! Cilla är tjejen som köpte systrar till Bailey och Gullan när det begav sig, och nu har hon en labbe precis som vi. Vi träffades i Gyllins i strålande vårsol och klafsade runt i leran medan hundarna hade kul och vi pratade och pratade och pratade. När det var dags för hemfärd var vi överrens om att detta måste vi göra om, vi har ju mer att prata om, ha, ha! Johnny hämtade mig och hundarna och sen blev jag körd till nya mässan på andra sidan stan där scouterna hade sin årliga loppis (ja, tänk, det är redan ett år sedan sist!). Jag hittade bl a 70-tals slipsar som grabbarna kan ha på sig på Immas 50-årskalas i slutet av mars som ska ha detta tema. Och imorgonkväll vankas det förhandsvisning av filmen "Hotel Marigold" på Biopalatset i stan.


Snowflakes keep falling on my head, trallala

Jag och Cilla

Tre färger labrador!


Långhelg, o vad jag är trött!

Eftersom Magnus som jag är resurs för är på semester så passar jag på att ta ut komp fredag och måndag, alltså en ledig långhelg. Sköönt! Vi har haft besök av Joakim från Uddevalla igen och det har inneburit mycket skratt och prat från Malins rum långt in på nätterna vilket har gjort att jag har haft svårt att sova, lättväckt som jag är, så nu är jag såå trött men jag får väl sova när jag blir pensionär istället :) Igår var jag på Emmaus igen och letade efter kläder till Immas 70-tals kalas men jag hittade inga. Däremot hittade jag tre böcker och en stålkorgsställning som Anton kan ha sina kläder i när han flyttat hem igen. Det har varit fint väder hela helgen, helt plötsligt träffar man på icke hundägare vart än man går, men det kan ju vara trevligt det också så länge hundarna kommer när man kallar på dem. Igår följde Elin med på rundan i Gyllins :) och idag åkte Johnny och jag till hundrastplatsen vid handikappbadet och släppte hundarna. Där hade vi inte varit på år och dag och upptäckte att detta var ju ett bra alternativ när vi vill ha lite variation på rastningen. Imorgon ska jag ragga 70-talskläder igen, denna gång på Sopstationen, Myrorna och på Emmaus på Lantmannagatan.


RSS 2.0