Utflykt till Landskrona och bowlingkval

Igår gjorde vi en utflykt till Landskrona i det fina vårvädret. Först åt vi gott på restaturang Basilika som serverar thaimat (kan rekomenderas) och sen åkte vi vidare till Borstahusen där vi gick en promenad längs stranden. Idag var det dags för Bråhögs A-lag att spela två kvalmatcher mot La Visite på Baltiskan för att försöka hålla sig kvar i div 1. Tyvärr, så blev det vinst för motståndarna i första matchen och oavgjort i andra så det blir till att hoppa ner till div 2 nästa säsong. Men Simon spelade i alla fall mycket bättre än vad han brukar göra på Baltiskan så det var roligt.

Så här fina dekorationer fick man till sin mat på restaurang Basilika i Landskrona

Simon var tvungen till att torka näsan emellanåt efter att ha ätit av den starkaste curryn

Malin fotograferar blommor

Därute ligger Ven

Malin har många armar



Påsken 2012

Påsk och fyra dagars ledighet, skönt! Påskmaten väntade vi med att inhandla tills på långfredagen som tur var för det var inte så mycket folk ute då. När vi kom till kassan och Johnny skulle lägga upp den ena petflaskan med läsk på bandet så visade det sig att det blivit ett litet hål i botten så läsken sprutade ut över allting. Lite dramatik i vardagen, hi, hi! Men inte så roligt dock för kassörskan som fick städa upp efteråt, klibbigt värre! Efter handlingen tog vi ungdomarna med oss till Golden Horse så att vi fick testat maten nu när de fått nya ägare. Påskafton började med att jag bakade en kladdkaka vi skulle ha som påsktårta. När Johnny var redo åkte vi till Gyllins och innan vi började gå sa jag till honom att nu ska vi gå där och där så att hundarna inte blir smutsiga och det funkade jättebra ända tills på slutet då först Betty lyckades hitta en lerpöl och strax efter gick Zarah fram till äckliga säcken som ligger i skogen och rullade sig. Suck! Jag blev mäkta arg, nu var jag ju tvungen till bada dem, det hade jag inte planerat in i dagens sysslor. Efter badningen gjorde jag två Janssons. Middagen var planerad till klockan två och Elin kom i god tid så att hon hann med att måla ägg och hon hjälpte även till med maten. Vi hade bara köpesill i år, kände inte för att göra egen denna gång. Efter mat och tårta blev det några rundor ”Med andra ord”. Vi hade låtit den varma maten stå kvar på spisen med tanke på att vi kanske ville ta lite på kvällen också. Elin gick rätt så tidigt för att hon skulle upp och jobba. När hon hade gått och vi alla satt i tv-rummet så tyckte jag det lät som om det var någon i köket. Jag tänkte att det är kanske Elin som kom på att hon skulle ta Jansson med sig hem men jag tyckte ändå det verkade konstigt så jag sa till Johnny ”Är det någon i köket?” och då kom vi på – Zarah!!! Jag såg framför mig att hon hade ätit upp all påskmaten men hon hade som tur var bara hunnit till den påbörjade Jansson. Tack för det! På påskdagen sjöng jag med kören i Sallerupskyrkan tillsammans med Husiekören på förmiddagen. På kvällen var jag och Johnny bjudna till Annika och Jonas i V Strö. Det blev gott och trevligt som vanligt! Annandagen blev en slappedag. Skönt!

Ungdomarna målar ägg medan Johnny rullar köttbullar



Elin dekorerar tårta

Spel- och godistajm!


Imma 50 år!

I lördags var det dags för Immas 50-årskalas. Hon hade det i morsans lokal och hela hennes familj kom ner. Temat var 70-tal. Jag hade köpt kläder till Elin, Malin och mig själv på Emmaus, Myrorna och Tradera och männens slipsar på loppis. Jag hade gjort en sång som vi alla i Svärdfamiljen, inklusive John, sjöng för henne efter maten och jag hade gjort bildspel och tipsrunda (som fick sättas upp inomhus p g a blåsten). Det är ju lätt att göra sådant när man känner personen väl. Det serverades mat a la 70-tal och läsksorter och godis som fanns på den tiden. Elin var lekledare och delade ut priser i alla möjliga kategorier under kvällen. Sofia och Leila höll ett väldigt fint tal. Det var en trevlig kväll och födelsegrisen verkade nöjd!

En riktig sjuttiotalsbrutta! Trätollor på fötterna naturligtvis :)
Mobil fanns dock inte på 70-talet ha, ha!







Tipsrunda på gång!

RSS 2.0