Midsommar, Kåseberga och semesterstart

Helgen innan midsommar åkte Johnny, Simon och jag till stugan för att kolla läget och städa så att vi skulle kunna fira midsommar där. Allt såg bra ut tills vi satte på vattnet. Det visade sig att det fanns en läcka under köksgolvet :( Igen! Men vi hankade oss fram och jag lyckades fixa middag som vi bjöd våra gäster Annika, Jonas och Linn på när de kom på kvällen. Vi var rörande överrens när vi åkte hem dagen efter att vi inte skulle fira i stugan utan istället firade vi midsommar hemma hos "Persson" (som numera heter Larsson). Jag hade gjort tre sillsorter och en jordgubbstårta som vi tog med. Tyvärr, så fick jag använda köpta bottnar till tårtan då vår ugn gått sönder helgen innan :(  (ja, och så är kylen också kass). Vi satt inne och åt fastän att solen lyste, det var nämligen väldigt ostadigt väder, men vi gick ut emellan ätandet. Det blev faktiskt inget regn på midsommarafton och faktiskt inget på midsommardagen heller om man bortser från pyttestänk på förmiddagen. Det var längesedan vi hade sådant väder vid midsommar :) I söndags kände vi för att göra en utflykt och vårt mål blev Kåseberga vid ostkusten. Solen strålade och precis när vi skulle börja gå på uppträckstfärd så visade det sig att en guidad visning var på gång och den hängde vi på såklart! Vid Ales stenar slutade rundturen och då tyckte familjen att vi skulle ta stigen ner till stranden och gå den vägen tillbaka. Det var bara det att den där stigen går utför en lång brant! Jag var på väg att fega och gå tillbaka där vi kom ifrån men så satte sig Malin ner på ändan och började kasa och då tänkte jag "varför inte?!" När jag kasat halvvägs så reser jag mig upp och då ser jag att vänster handflata är rent blodig. Jag hade alltså inte märkt att jag skurit mig! Så kan det gå när man ska vara lite äventyrlig :) Och idag är det min första semesterdag. Härligt! Nu får vi se vad vi hittar på - inget är planerat.
Det var bara jag och Malin som ville dansa
Vilket ställde till problem!
Lite kallt blev det allt efter en stund!
Värdparet
Kråkan eller inte?
Härlig utsikt från branten vid Ales stenar!
Pust!
Aj!
 
 
 
 

Malins student 7 juni 2013

 
Efter många dagars förberedelser var det igår äntligen dags för Malins student! Solen lyste som aldrig förr, vi kunde inte ha önskat oss bättre väder :) De började med utsläppet klockan 17.00 och vi hade att göra in i det sista som vanligt. Som tur var så hjälpte Elin till, hon handlade det sista och stod sedan och slavade i köket. Tack lilla Elin! Johnny hade dagen till ära tvättat bilen och sen blev det han som fick i uppgift att pynta den. Det är alltid intressant att se hur många ballonger som klarat sig när man kommer fram till skolan, denna gång var det två som krympt! Efter en kort tids väntan var det Malins klass som stod på scenen och hoppade runt (varför sjunger de inte studentsången längre?) Simon som är längst fick hålla plakatet och det gav resultat - Malin hittade oss direkt! Sen bar det iväg till Prästgården där överraskning väntade - häst och vagn :) Elin följde med på turen. Vi andra åkte hem och ställde oss och väntade vid brevlådorna där gästerna också slöt upp. Syrrans Niklas gick ut samtidigt så tyvärr blev det en del manfall i gästlistan :( När Malin och Elin kommit tillbaka var det dags för grillning. Det tog lite tid innan maten var färdig men alla var vid gott mod i alla fall :) Efterrätten åt vi inomhus, det blev lite kyligt framåt kvällningen. Efter paketöppning, sång och gotter bröt gästerna upp och alla var trötta efter en intensiv men rolig dag!
Malin med sin egensydda klänning
Vacker som en dag! ;)
Jasså, det är här ni är!
Grattis syrran!
 
Tummen upp för att skolan är slut!
 
 
 
 
Grillmästaren in action
Äntligen får vi mat!
 
Va?! Har jag fått en systemkamera!!
Malin fick ett äpple av sin kompis Sarah (Malin gav henne en apelsin när hon tog studenten)
 
Grattis sa vi även till Betty som fyllde 5 år samma dag!
Grattis sa vi även dagen innan studenten till Malins clear round i terränghoppning med Etna!
 

SM-final i Eskilstuna

I helgen som gick var det dags för final i Bredd-SM för Simon och Elin. Johnny körde och jag följde såklart med. Vi började resan vid halv tre på eftermiddagen och stannade bara för en ätpaus när vi var utanför Gränna och framme i Eskilstuna var vi strax efter nio. Efter att ha installerat oss på våra rum så tittade vi på Hem till gården på datorn innan vi gick och la oss vid halv tolv. Gissa om vi var trötta! På lördagen hann vi med en promenad i det fina vädret eftersom Elin inte skulle spela förrän klockan sex på kvällen. Det visade sig att de hade en form av festival i Esklistuna så vi möttes både av marcherande orkester och styltmännsikor. Elin var rejält nervös hela dagen men väl på plats var hon laddad. Tyvärr, så hade lufkonditioneringen i bowlinghallen gått sönder så det var väldigt varmt och fuktigt och det gjorde så att Elins fingrar svullnade och inte fick plats i hålen som de skulle. Det blidde "bara" en sjätteplats vilket naturligtvis var en besvikelse för henne. Vi var inte klara där förrän halv tio så det blev sent i säng ännu en natt. Simons grupp spelade klockan elva på söndagen och han var så förväntanfull! Första serien gick skitbra och han gick upp i ledningen. Tyvärr, så var det bara denna och en serie till som gick bra så det blev en sjätteplats för honom också. Simon var om möjligt ännu mer besviken än Elin men, men, nu har de i alla fall varit med om finalspel, en bra erfarenhet ifall de kvalar in fler gånger. Tävlingen var klar vid halv tre och sen bar det av hemåt igen. Denna gång stannade vi i Mantorp och åt och hemma var vi vid niotiden. Det blev en intensiv men trevlig helg!
 
Paus utanför Gränna
Simon har träffat sin "överman"
 
Eskilstuna visade sig vara en riktigt fin stad
En fin liten gränd i gamla stan
 
 
 
En svettig och trött Elin
En laddad Simon vid presentationen innan start
 

RSS 2.0