Inte så poppis på jobb nu kanske?

Idag när vi hade avdelningsplanering tillsammans med den andra storbarnsavdelningen som vi börjat samarbeta med sa jag ifrån om hur jag tycker det känns nu med vårt arbete med barnen. Det har blivit för mycket leka själv-ute-på-gården-tid och för lite planerad pedagogisk aktivitet med barnen. Detta har resulterat i uttråkade barn och själv är jag fruktansvärt uttråkad som pedagog. Det var inte det här jag hade i åtanke när jag tänkte mig hösten innan jag gick på semester i somras. Jag fick visst medhåll men sen var det svårare med att hitta en lösning på det hela. Vi pratade nästan hela planeringstiden om detta så mina kollegor blev lite sura sen för att vi inte hunnit prata om det vi skulle ha pratat om så det kändes inte så kul efteråt. Men jag var tvungen att säga hur jag känner det. Får se hur det blir framöver.....

Snart Ullared!

Ja, nu är det snart dags för avfärd med Ullaredsbussen och så mycket vånda det varit! Jag blev helt deprimerad när jag läste på Facebook att det förra helgen varit skitmycket folk där med 2,5 timmars köer in och 1,5 timme ut. Sådana köer trodde jag inte fanns längre eftersom de byggt ut så mycket. Detta gjorde i alla fall att jag tog kontakt med bussbolaget och frågade om vi kunde åka en timme tidigare på morgonen då det verkar som att köerna blir värre längre fram på dagen och det var okej. Nu måste jag bara försöka få tag på folk och höra om det går bra för dem att åka tidigare. Puh!

Oktoberfest och lite annat

Efter att ha varit hemma onsdag-fredag med förkylning var jag lite tveksam till om jag skulle orka med att gå på oktoberfesten som jag och Johnny hade blivit inbjudna till igår men hur ofta kommer vi iväg på något sådant egentligen? Och då Johnny dessutom inte har jouren? Så på med tyrolerklädseln och iväg! Jag hade köpt tyrolerhattar på Buttericks till oss, resten fick bli ett hopplock av det vi hade hemma. Tyvärr fick jag inte tagit något kort på Johnny i hans mundering, han var den enda som hade klätt ut sig från topp till tå. Det var Jenny och Jörgen som bjöd på fest för att fira Jörgens 50-årsdag som dock inte inträffar förrän i december. De hade hyrt in en trubadur så det blev mycket sång. Och mycket mat blev det också! Vi hade mycket trevligt och halv tolv bar det av hemåt igen. Och vad gör jag när jag trött kommer hem, jo, välter ut vattenskålen som står i hallen så det var bara till att hämta trasor och torka upp! Idag var det dags för kalas igen, denna gång hemma hos Jonas som fyllde 30 igår och Isabelle som fyllde 8 tidigare i månaden. Detta kalas var också mycket trevligt men jag var lite mör efter en natt med mindre sömn än vanligt. Och imorgon är det dags för jobb igen. Suck!



Malin och hennes kompis Sarah jobbade som servitriser

Passar på att sätta in två härliga höstbilder på hundarna som jag tog förra helgen

Nu får vi se vart det bär....

Jag har tagit mig i kragen och börjat kolla Platsbanken lite då och då. Tack vare det har jag hittat två intressanta jobb som jag sökt, det ena som caféansvarig på en bilfirma och det andra som elevassistent. Båda jobben är 50% vilket passar mig förträffligt, enda nackdelen är att de ska tillsättas inom snar framtid och jag har ju uppsägningstid så det kan ju göra att de drar öronen åt sig. Nu håller jag på att vela ifall jag ska berätta för chefen att jag har sökt så att hon är förberedd om de ringer och vill ha information. Men samtidigt känner jag "väck inte den björn som sover", jag blir kanske inte aktuell för jobben och då behöver hon ju inte veta. Jag tror att jag ska ringa min kollega och höra vad hon tycker, hon är så klok. Nu när jag väl har ansökt kan jag inte fatta att det är sant, det känns som jag kastar mig ut som en fågel i skyn, lämnar tryggheten. Hjälp!


Bara en plats kvar!

Det som kändes som en utopi har nu snart blivit sanning - Ullaredsbussen blir full! Frågan är bara vem som kniper den sista platsen? Nu återstår det bara att önska köfritt eller i alla fall kort kö in. Det är ju lördag och höst så chansen att slippa kö är väl minimal men fördelen med all utbyggnad av Ge-kås är att köerna in inte tar så fruktansvärt lång tid längre. Jaha, vad har annars hänt här då? Jo, förutom att jag behövt bada Zarah fyra gånger de senaste två veckorna p g a diverse bajsrullningar (fast sist var det något fiskluktande) så har jag upptäckt att det blir ganska dyrt om man haft ute många grejor på Tradera :( Med tanke på allt jobb jag lägger ner när jag säljer så känns det inte så lönsamt. Men man får ju så mycket mer för grejorna på Tradera än om man står på loppis så jag kommer säkert att fortsätta sälja men nu ska jag ha lågt utgångspris så jag slipper de där osåltavgifterna som är så retliga. Helst skulle jag vilja hoppa av förskolejobbet och ägna mig åt kuriosaförsäljning på heltid. En liten mysig butik i ett mysigt kvarter, kanske med chans till lite fika. Kan drömmar slå in?
Jag var med Malin på Mediegymnasiets mingelkväll i tisdags. Träffade hennes nya kompis föräldrar och det visade sig att de var kända från bowlingen. Världen är liten! Jag är väldigt glad för att Malin verkar trivas förträffligt på sin nya skola, det verkar som att hon hittat rätt :) I onsdagskväll var det dags för familjepicknick på jobb och vi som arbetar där fick ställa upp utanför arbetstid (ännu mer komp som är svårt att ta ut). Jag slutade tre den dagen och det kändes inte muntert att behöva åka dit igen kl fem men eftersom min ena kollega var sjuk och den andra som jobbade till halv fem beslutade sig för att strunta att deltaga p g a ryggont så var jag tvungen att sätta mig på mopeden igen i kylan för att det skulle finnas en representant från Katten Janson:( Är jag trött på detta jobb, eller?

RSS 2.0