Tårta fyra dagar i sträck!

Ja, det började i torsdags när jag fyllde år, då blev det ju både smörgåstårta och vanlig tårta. I fredags var det dags för Tindras kalas hemma hos Jonas. Det var Johnny, Simon och jag som åkte dit men jag kunde bara stanna en liten stund för sen skulla jag ut och äta med mina kollegor så jag fick inte ätit någon tårta men det gjorde däremot de andra två. Igår var vi först hos svärmor för att fira Mors dag lite i förväg och vad åt  vi där? Jo, tårta. På kvällen var det dags för Leilas 30-årskalas som var väldigt lyckat och vad åt vi där? Jo, lasagne och sedan tårta. Idag, söndag, var vi först hos Elin och åt mat (Hanna var också med) och sedan fortsatte vi till morsan och vad åt vi där? Jo, tårta. Så nu har vi ätit tårta för en bra bit framöver. Jag hade lovat mig själv att inte titta på Eurovisionsschlagern på tv nu när Anna inte kom med i finalen och det var ju lätt att undvika när vi nu var på kalas samtidigt men så satte jag på tv:n i förmiddags och vad visades då? Jo, schlagerfestivalen såklart, visserligen hade jag missat en timme men jag fortsatte ändå att se det och det var faktiskt helt okej trots att Sverige inte deltog och dessutom så vann ju min favorit - Tyskland - så jag kanske tittar på det nästa år också.....

Johnny hjälpte Elin att sätta fast skåpet så inte katterna välter det

Jaha, så nu är man 46!

Oh, vad jag blev uppvaktad på min födelsedag! Man skulle kunna tro att jag fyllde jämnt (och det gjorde jag ju faktiskt, hi,hi). Det började på jobb då alla barnen sjöng och hurrade 46 gånger och jag fick ett presentkort hos Akademibokhandeln av min kollegor (konstigt - jag såg en bok i tidningen samma morgon som jag kände att jag bara måste läsa). På kvällen kom Elin hit med syrran och mamma och Johnny bjöd på smörgåstårta från Coop Bernstorp (kan rekommenderas). Sen öppnade jag alla paket, fick bl a antitröttpiller av Imma och doftrengörare av morsan hi, hi. När alla paketen var öppnade sa Elin åt oss att gå ut i trädgården och väl där blev jag vägledd bort till garaget. Därinne stod fyra bärbuskar, vita och svarta vinbär och gula och gröna krusbär, precis vad jag önskat mig! Dessa fick jag av mina barn så nu har buskarna fått namn efter dem. Sen gick vi in igen pch åt kakor och tårta som vi knappt fick ner och tittade på eurovisonsschlagerns andra deltävling där Anna inte gick vidare, bläää. Tack alla som förgyllde min dag!



Nya glasögonen här!



Jag låter bilden tala


Mentalbeskrivning med Zarah

Så var det äntligen dags att gå MH med Zarah! Det var Burlövs brukshundsklubb som anordnade det men vi var i Lomma eftersom Burlöv inte har några marker till sådant. Irene var snäll och ställde upp och körde då både Johnny (Göteborgsvarvet) och Elin (jobbade) var upptagna.Dagen började med att Zarah blev biten när vi rastat i Gyllins på morgonen. Det bor ett par sura tervueren i ett hus strax bredvid Gyllins men de brukar hålla in tikarna när de ser att vi kommer. Denna gången hann ägarna inte se oss innan deras ena tik hann se oss så hon flög direkt på först Zarah och sedan Betty och som tur var har de pli på sina hundar så hon kom när de kallade på henne. Jag tog det lugnt och gick bara därifrån i tron att det inte varit så farligt men när vi kom fram till brukshundsklubben såg jag att Zarah fått två jack på ena sidan, hon har ju fällt av all sin päls så hon hade inte mycket som skyddade. Nåja, jag var glad för att det inte blev värre i alla fall. Hur gick det då på testet? Jo, ni skulle sett henne när hon träffade spökena! Hon backade inte en tum när de gick emot henne och när jag släppte kopplet och gick halva vägen fram till spökena gick hon självmant fram och nosade på dem. Duktigt! Uppskjutande overall var en baggis tyckte hon och skramlet likaså. Jaga en trasa var roligt en gång men andra gången tyckte hon inte det var lönt, den hade hon ju redan kollat på! Lek på avstånd var inget för en 4-årig hund som lärt sig att man inte ska springa fram till folk hur som helst. Hon tyckte faktiskt det var roligt att leka med repknuten som de hade där, ville gärna springa efter och tog den med sig när ledaren kastade den men kampa tyckte hon var sådär. Eller, ja, hon tyckte det var roligt första gången hon skulle leka med knuten men när det var dags för lek på slutet var hon så varm och trött så det gick sådär, hon ville hellre bära sitt koppel istället! Skotten och hantering var inga problem heller så jag är helt klart nöjd med dagen :) Och jag fick gratulationer för att jag fått tag på en sådan bra hund!



Avslutningsprov

Idag var det dags för avslutningsprov på Allmänlydnad II - kursen med Betty. Vi hade tur med vädret, det hade ju inte varit så kul om det varit igår när det öste ner. Vi promenerade dit, vilket tog 45 minuter, tänkte att det vore bra för Betty att vara ordentligt rastad innan. Första momentet var kvarsittning i 2 minuter med störning. Där blev det en nolla, hon ville hellre springa till mig än att sitta kvar men resten av momenten klarade hon bra. För att bli godkänd behövdes 150 p (max var 300p) och 225 p för att fortsätta till nästa kurs och Betty fick 236 p. Hade hon bara fått någon form av betyg vid första momentet så hade hon varit uppe i en hel del mer men nu blev det som det blev och jag är nöjd. Speciellt med tanke på att jag har tränat alldeles för lite med henne. Nu ska jag försöka ta mig till brukshundsklubben på onsdagarna där det är gratis träning tillsammans med andra entusiaster. Ska varva med Zarah, hon tycker också det är roligt att komma ut och träna. Nu ser jag fram emot MH-test med Zarah nästa lördag. Fortsättning följer......

Hej vad tiden går!

Ja, nu är ännu en helg avklarad och en ny är på väg! Jag skulle ju egentligen ställt ut Betty i Lomma i lördags men valde att följa med Simon till Baltiskan istället där han skulle spela sluttävling med Team Skåne. Han tävlade mot 27 andra som tränar i Talanggrupperna och där kom han tvåa :) Sen fick han möta killen som kom trea men då blev han besegrad, tyvärr, men han var nöjd med att ha kommit så bra i alla fall. Efteråt kom det fram en tränare och erbjöd Simon en plats i Utvecklingsgruppen, alltså ett snäpp upp. Roligt! I söndags åkte vi hem till mamma och åt lite god mat och hjälpte henne med ett par saker som hon ville ha gjort. I måndags skulle jag fixa fika till kören. Jag kom hem vid fyra och ställde mig direkt och bakade tre Drömrulltårtor plus lagade lite mat som jag kastade i mig innan jag blev hämtad av Jenny tjugo i sex. Vaddå stressigt?! Igår var det dags för avslutning med syföreningen och jag skulle egentligen följt med upp i stan på ett studiebesök på IM (Internationell Människohjälp) men valde att åka med Simon till Staffanstorp där det var Klubbmästerskap för ungdomarna. Jag kom hem fem minuter i fyra från jobb, rusade ut med hundarna och gick en tiominuterrsrunda, sedan hämtade Elin oss (Johnny var i Carlshamn) tio över  fyra och vid halv fem var vi i bowlinghallen. Simon spelade inte så bra men fick i alla fall en liten pokal för vunna månadstävlingar under säsongen. Efteråt fick vi vänta en timme innan Elin kunde komma och hämta oss, sen hon dumpade av mig i prästgården så att jag kunde vara med och äta smörgåstårta i alla fall tillsammans med mina vänner i syföreniingen. Kom inte hem förrän efter tio, puh! Idag var jag hos optikern tillsammans med Elin (chaufför och smakråd) och beställde jättedyra glasögon, suck! Tur att det går att betala på avbetalning. Och nu är jag ledig i fyra dagar. Yes!




Sköna maj välkommen!

Fick tips från Mona i kören om att valborgsfirandet på Bulltofta brukar vara trevligt, så efter att ha ätit sen middag begav jag mig dit tillsammans med Johnny, Simon och Hanna. Det var ju cykel/gångavstånd men eftersom vi skulle köra hem ungdomarna till Hanna efteråt så tog vi bilen (tur att vi hade det att skylla på hi, hi). Väl där så stod Sångarbröderna och sjöng så fint och en stund senare fick de fyr på brasan. Vi träffade Jenny och Jörgen med barn plus några av deras vänner och de sa att av de fem år de hållt på med valborgsfirande där har de bara fått fyr på brasan två gånger så då hade vi tur som fick vara med om det denna gång :) Igår sjöng jag och Sallerupskören i Husie kyrka tillsammans med Husiekören, junior och ungdomskörerna. Vi sjöng en massa vårsånger, några körvis men de flesta alla tillsammans och det känns alltid mäktigt, vi är ju inte så många i min kör annars och vi har inga män med som Husie har. Det verkade i alla fall som att de som satt och lyssnade var nöjda med vad de hörde. Efteråt åkte Johnny och jag och hälsade på Lennart i Lund. Han har nu legat där i snart tre veckor och väntar på att få bli förflyttad till sjukhuset i Växjö istället. Idag har jag varit på loppisen på Burf (Malins ridning) och fyndat. Jag hittade bl a en sån där cd-hylla som Ingvar letat efter. Och så en massa julsaker såklart :) Ja, och så vann jag och Malin på våra lotter - en rosa vattenkanna modell IKEA, en stor låda med tutti-fruttiströssel och en jättefin handstickad halsduk. Efter det körde Johnny mig och Betty till Habo Ljung där vi provade på sök. Det gick väl sådär, Betty tycker det finns annat i skogen som är intressantare än någon som ligger där och trycker i ett buskage men det går väl bättre med lite mer träning. Och nu har jag ätit en middag som inte alls var god så därför måste jag fylla magen med glass och nyvunnen strössel istället. Stackars mig!



RSS 2.0