En helg med härligt vårväder!

Jag slutade tidigt i fredags och det gör helgen längre vilket är väldigt skönt :) Jag passade på att städa och fixa så att jag kunde känna mig riktigt ledig under lördagen och söndagen, kan inte slappna av när jag ser skiten här hemma (varför är det bara jag i familjen som känner så?) och nu när hundarna fäller så är det dessutom fullt av hår som lägger sig överallt. Jag hjälpte också Malin när hon skulle köra iväg med moppen till stallet för första gången, hon fick sitt tillfälliga körbevis i onsdags. På lördagen gick jag först till hundrastplatsen vid Toftanäs och det redan vi kvart i sju eftersom jag skulle följa med Simon och Johnny till Hässleholm där Simon skulle spela kvalmatch med A-laget för att fösöka att ta sig upp till division 1. En bit från rastplatsen hoppade vi till då någon tutade bakom oss. Det  visade sig vara min "gamla" kompis Monica Holmqvist som kom körande med sin Bergkvarabuss. Henne har jag fått kontakt med igen genom mopedkursen som Malin gick på. Jag följde med på Malins andra teorilektion  och vem släntrar in i salen om inte Monica och hennes son Patrik! Det kändes riktigt roligt att träffa henne igen. Nåväl, sen bar det i väg till Hässleholm. Tyvärr, vann motståndarlaget båda matcherna så Bråhög får stanna kvar i division 2.  Vi käkade lunch på Chili Thai - en restaurang bredvid bowlinghallen. Där fick man MYCKET mat! På vägen hem körde vi inom stugan för att kolla hur mycket skador den smältande snön hade ställt till med men det såg faktiskt okej ut :) Igår, söndag, rastade jag hundarna tillsammans med Irene och Ludde på morgonen, handlade en hel del på Coop Bernstorp, fyllde trädgårdsavfallstunnan med gamla äpplen från i höstas, lagade till fylld köttfärslimpa med kokt potatis, klippte hundarnas klor, ringde brorsan som ligger inlagd på Luns lasarett, tittade på inspelad film och stoppade i mig en massa godis sen blidde det sängdags och ännu en helg som gick alldeles för fort var över. Suck!

Fortfarande öm

Jag har nu jobbat i tre dagar trots spänningshuvudvärk och en ömmande kropp. Mitt högerben fick jag ont i direkt efter olyckan men sen så la det sig lite. Nu har jag jag jätteont i det, har svårt för att lyfta på det, men det går väl över. Nog om mig. I tisdags opererades brorsan i Lund. Höftprotesen togs ut för att han ska kunna bli av med bakterierna som har terroriserat honom nu i snart ett år så nu får han inte stödja på benet på sex veckor. Jobbigt! Igår åkte min blivande svärson John in akut och fick sin blindtarm bortopererad. Suck, sicken vicka!

PS Det har ju faktiskt hänt något positivt denna veckan - Malin klarade teoriprovet så nu får hon köra moppe! DS

Nu har det hänt!

Jag har länge undrat hur länge det skulle dröja innan hundarna råkar välta mig när de springer runt och leker som galningar när vi är ute och rastar, övertygad om att det skulle hända någon gång, och idag har det hänt! Jag hade precis släppt dem i Gyllins när Zarah springer rakt bakåt i buskagen en bit bort istället för rakt fram som hon brukar. Aha, där ligger mänskoskit som hon rullar sig i tänkte jag, det är bäst att jag går bort och hämtar henne. Det ville Betty också göra och hon får med sig Zarah som är full med skit och de börjar busa. Jag vänder mig om och börjar gå i rätt riktning igen och hör hundarna springa bakom mig och jag tänker "Bara de inte springer in i mig!" och precis efter att jag tänkt den tanken springer de med full kraft in i mig och fäller mig som en fura och jag slår först i svanskotan, sen ryggen och sist bakhuvudet. Glasögonen for iväg och jag tänker "Nu blir jag liggandes här!" men hundarna började buffa och slicka på mig och undrade varför jag låg där och jag insåg att jag måste få tag på glasögonen innan hundarna trampar sönder dem. Som tur var låg de bara en liten bit ifrån men det var inte lätta att upptäcka med min dåliga syn. Jag lyckas resa mig upp (mina byxor hade blivit nedkletade av skit!) och börjar störtgråta helt chockad av händelsen och ringer Johnny som, som tur var, inte gett sig av till Kalmar ännu och bad honom hämta mig. Jag insåg att det inte var läge att sticka till jobbet efter detta utan ringde och sjukade mig. Har tagit det lugnt hela dagen, Elin och syrran har ringt mig flera gånger för att höra så att jag inte ligger avtuppad. Har tänkt på att det var en himla tur att jag inte landade på en sten med huvudet. Nu får vi se hur morgondagen blir, det sägs att det gör mer ont dagen efter, känner av svanskotan rejält. Fortsättning följer...

Påsken

Min påskledighet började redan i torsdags. Det visade sig att det skulle bli lite barn på jobb just den dagen och då passade jag på att ta ut komp. Sköööönt! Tack vare det hann jag sy Antons gardiner så att han kunde få med sig dem hem efter helgen. Långfredagen gick åt till att förbereda inför påskkalaset dagen efter. Jag var bl a och handlade både på Coop Forum och Ica Maxi och sedan gjorde jag faktiskt egna sillinläggningar för första gången i mitt liv. Jag har varit så sugen på att göra det i många år nu men alltid bestämt mig i sista minuten för att köpa färdiga men i år tänkte jag att jag minsann skulle prova. Påskaftonen började med en långrunda med hundarna. Jag trodde jag var smart som undvek Gyllins, där blir de så leriga och det är inte så kul när man ska ha gäster, och tog hundrastplatsen vid Toftanäs istället. När det var dags för att gå hem kom inte Zarah direkt. Det visade sig att hon hittat gåsskit som hon rullat sig i! Jaha, då var det bara till att gå hem och bada hundarna (det var lika bra att bada Betty också), precis vad jag behövde när jag hade så mycket att göra :(  Efter det bakade jag två tårtbottnar och en broccolipaj med glutenfritt mjöl (för att Hanna också skulle kunna äta), det var också första gången jag gjorde det. Jag fick rådfråga syrran som är van vid att baka glutenfritt. Sen så gick jag över till städningen medan Johnny tillagade sina berömda köttbullar. Vid ett kom mamma och Elin och hjälpte till (som tur var). Mamma hade gjort stekt sill i ättika, ugnsbakad lax och Janssons. Jag skickade ut killarna för att sätta upp den obligatoriska tipsrundan men det visade sig att det blåste så mycket att  frågorna åkte ner på den vanliga platsen, Hörakroksvägen, så de fick sätta upp dem i trädgården istället. Tur att det var fint väder! Vid halv fem kom gästerna - familjen Nilsson och familjen Sandberg (Simons flickvän med föräldrar). Jag var lite nervös för hur sillen skulle smaka men den fick högt betyg, tack och lov! Pajen och tårtan blev också godkända. Vad som blev mindre lyckat var tipsrundan. Jag hade tagit de flesta frågorna från Vem vill bli miljonär-spelet och det visade sig att jag missat att det rätta svaret står på baksidan av frågekorten så mina svar var helt fel! Men det blev rätt roligt i alla fall, hi,hi. Vi avslutade kvällen med gotter och frågesport. Igår, påskdagen, sjöng jag i Husie kyrka på morgonen. Sen så rastade jag hundarna i Gyllins tillsammans med Irre och Ludde i regnet. Elin kom hem och åt rester tillsammans med oss andra och sedan tittade vi på en rolig film "Shaun of the dead". Idag har jag tagit det lugnt, gick först en långrunda med hundarna som vanligt och sen har jag legat och slappat flera timmar. Sköönt! Vi åkte till Shanghai vid halv fem och käkade kinamat, gott med lite annat än påskmat och vid kvart över sju körde Johnny Anton till tåget. Och imorgon är det dags för jobb igen, suck!





Här står vi och väntar på att Elin, Simon och Hanna ska komma. Vi väntade i en halvtimme....


RSS 2.0