Midsommar

Nu är vi hemma igen efter att ha spenderat en härlig midsommarhelg hos brorsan i Småland. Naturen är helt underbar där han bor inne i skogen med röda trähus överallt! Här skulle jag kunna bo. Tänk att kunna gå långrundor i skogen med hundarna varje dag. Och kunna svalka av dem i sjön varma sommardagar. Det enda som störde var de miljontals myggor som satte sina spår på oss alla men, såklart, fåglarna ska ju ha något att tugga på :) Malin hade sin kompis Sara med sig och de fick rida ut på grannens ardennerhästar modell XXL. Barbacka dessutom! När de var mitt inne i skogen så började Saras häst galoppera och Sara har typ bara ridit på ponnyridning förut. Hon höll sig kvar som tur var men hon avstod från att rida dagen efter förståeligt nog. Annars gick det väldigt lugnt till under vår vistelse hos Lennart. Ja, förutom när Zarah fick spel när vi dansade runt midsommarstången förstås. Och lite vilt gick det till när vi spelade kubb, tjejer mot killar, hi, hi. Mamma och jag var på auktionen i Kvarnamåla på söndagen och köpte en massa fynd och en massa som vi inte behöver, men det hör ju till :) Ja, detta var en mycket trevlig och avkopplande helg i Smålands underbara skog!


Hundarna ryster sig på töserna!




Zarah och Sara

Ridavslutning, bröllop och kalas

I torsdags var jag med Elin när hon red sin tredje strölektion på Burf. Hon hoppade i parken med Markus. Jag hoppas verkligen att hon i framtiden får råd till att börja rida regelbundet igen. I fredags var det dags för Malins sista lektion för terminen. Hon hoppade också i parken men med Bess. För en gångs skull fick hon lämnat en blomma till Mia, ridläraren, vi brukar alltid glömma det. Igår stack jag till morsan för att titta på Victorias bröllop eftersom inga andra i familjen var intresserade av det. Syrran var också där. Bröllopet var riktigt fint tycker jag och jag ångrar inte att jag tittade. Idag var jag, Johnny, Anton och Malin hos Sofia för att fira Filippa som fyllde 1 år i torsdags. Det var trevligt. Och nu fasar jag för att jag ska gå till tandläkaren och fixa en tand imorgon. Bläh!



Skolavslutning, brolopp och Rappakalja

I fredags var det dags för min sista skolavslutning som grundskoleförälder, Malin gick ut nian. Ganska vemodigt faktiskt. Tänk vad åren gått! Hon sjöng med i kören och jag filmade allting, inte för att jag såg så mycket av henne men jag fick i alla fall med all sång och alla tal så att Johnny kunde titta på det efteråt, för han var ju bortrest som vanligt vid skolavslutningsdags. Vädret var ju inte det bästa men det var i alla fall uppehåll det mesta av tiden :) Skoltösen fick fina betyg, bra kämpat! I lördags fick jag äntligen klippt mig. Det var tänkt att Anton skulle kört mig dit med Passaten så skulle Johnny köra bussen till Öresundsbron där han skulle springa Broloppet, men det visade sig att batteriet dött på bussen så han fick ta Passaten och jag fick ringa Elin och flörta med henne istället och hon kunde köra mig dit men sen fick jag ta bussen hem. Efteråt handlade jag på Coop Bernstorp inför den stundande grillningen med Hanna och hennes föräldrar på söndagskvällen. På söndagsförmiddagen ringde Mia, mamman, och frågade om vi kunde skjuta upp grilllningen eftersom det inte var något vidare grillväder och jag sa att det var helt okej, grillningen mister ju sin charm när man inte kan sitta ute och äta. Men Hanna kom i alla fall, och Elin också, så vi grillade som vi sagt men satt inne och åt och sen spelade vi ett parti Rappakalja. Kul!


Krax krax

Efter att ha gått och jobbat måndag, tisdag och onsdag trots att ja känt mig kass bestämde jag mig igår för att stanna hemma ett par dagar och tur var väl det för idag kan jag knappt prata! Förhoppningsvis går det snart över för det är så tråkigt att inte kunna prata när man vill. Imorse vid halv sju när jag kom tillbaka efter att ha hämtat tidningen sitter hundarna så fint på trappan och jag tänker att nu skulle jag ju haft kameran med mig! Jag går in för att hämta den och hoppas att hundarna ska sitt kvar lika fint när jag kommer ut igen men det funkar ju inte såklart. Jag får istället gå ner för trappan med dem och sedan uppmana dem att gå upp och det gör dem och då, minsann, sätter dem sig så fint och poserar:)


Nationaldag!

Jaha, jag hade tänkt bege mig ut och fira nationaldagen det här året, de skulle bl a fira vid Burlövs kyrka, men det sket sig i år också. Istället jobbade jag i trädgården med ogräsrensning och plantering av blommorna som jag köpte av Jenny igår. Nåja, jag får titta på firandet på tv istället. Jag fick i alla fall satt upp flaggan - i soluret :) Jag vill avsluta med en dikt jag fick uppläst för mig i fredags när jag var på "fest" med mina kollegor.

Lärodikt den första juni

 

Var glad min själ åt vad du har;

nu har du hundra sommarda´r

och detta är den första

När solens lopp sin ände tar

så har du nittionio kvar

och någon blir den största


Ge noga akt på var du står,

imorgon blir med ens igår,

det går så fort att vandra

Lägg märke till att vad du får

är hundra sommarda´r per år,

imorgon är den andra



RSS 2.0