Vilken vinter vi har!

Jag är så glad för att vi fortfarande kan få sådana här vintrar. Jag var rädd för att de var ett minne blott. Visst ställer det till det på vägarna, det är ju ingen hit att köra moppe kan jag meddela, och jag kan förstå att gamla människor kanske inte vågar sig ut, men..... Det finns få saker som kan slå en promenad med hundarna i ett tyst vinterlandskap med snöflingor som faller sakta ner. Härligt! Nu har jag ägnat två helger åt att rensa ut i Antons rum. Jag tänkte att det är ju dumt att låta ett rum bara stå och damma igen, det finns ju plats för Anton när han kommer hem i alla fall, så jag har kånkat ner hans grejor i källaren och kånkat upp mina julmarknadspysselgrejor och symaskinen från källaren. Det fanns risk för att dessa saker snart hade börjat mögla om jag låtit de vara kvar och det tyckte jag var onödigt och man vet aldrig, jag kanske börjar pyssla igen :) Och nu kan jag dessutom sitta i lugn och ro och sy utan att behöva röja någon annanstans i huset först. Nu väntar en jobbig vecka - kör på måndagkväll, jobbmöte på tisdagkväll och styrlesemöte med syföreningen på onsdagkväll plus att jag måste börja tidigare ett par dagar p g a att en kollega är sjuk och att jag går en småbarnspedagogikkurs. Men det får gå det med!

Morsan 82 år och lite till

I fredags körde Johnny Anton till Skövde, denna gång med släp fullt av möbler eftersom han ju fått egen lägenhet :) Klockan tio på kvällen kom Johnny hem och såg eländig ut. Det visade sig att han haft frossa hela vägen ner och när han tog tempen hamnade den på 39,9 grader! Igår hade mamma kalas, hon fyllde ju år i onsdags, men det kunde ju inte Johnny vara med på så det blev bara jag och Simon som åkte dit eftersom Malin skulle vara med sin kompis och Elin jobbade. Men det blev trevligt i alla fall. På kvällen ringde Lennart och var eländig, det har blivit beslutat nu att de ska ta ut höftprotesen för att han ska bli av med bakterierna i såret han har kämpat med i snart ett år, så de kommande två månaderna får han tillbringa i rullstol. Jag hoppas han kan få ekonomisk hjälp så att han kan bo på ett korttidsboende, för hemma kan han inte bo. Han ringde och kollade - det skulle kosta 9000:-! Johnnys temperatur fortsatte vara hög och natten till idag svullnade ögonen upp på honom. I eftermiddags var han svullen även på kinderna och upp över pannan så jag ringde sjukvårdsupplysningen och de tyckte att vi borde åka iväg med honom. Vår snälla Elin åkte tidigare från jobb för att hämta upp honom. Väl där var det tio personer före honom men han behövde bara sitta i fem minuter innan han blev insläppt, de tyckte väl att han såg bedrövlig ut och då hade ändå en del av svullnaden gått ner. De tog prover men allting såg normalt ut och läkaren sa att man kunde bli svullen vid hög feber så nu har vi lärt oss något nytt! Vid halv tio ikväll ringde sköterskan som jag pratat med på 1177 och frågade hur det gått. Det kan man väl kalla omsorg om patienten!








Ja, ni kan kanske förstå varför jag blev orolig?!

Tjugonda Knut åker julgranen ut!

Jag brukar vara så ordentlig och följa våra traditioner, däribland att plocka ner julsakerna den 13/1 men jag kände igår att jag pallade inte så de får vara kvar tills på lördag. Det känns ju inte helt fel att ha sakerna kvar så länge det är vitt ute men, som sagt,  till helgen får de läggas ner i källaren. Känns alltid lite sorgligt att kasta ut granen.... Imorgon åker Anton tillbaka till Skövde :( . Han har fått en egen lägenhet nu och det blir skönt för honom. Får se när han kommer ner nästa gång. Hoppas vi kan komma upp och hälsa på honom när våren närmar sig.

Äntligen stugan plus nyår

Ja, så kom vi då iväg till stugan, Johnny, Anton, Simon, Hanna, Malin, hundarna och jag. Vädret var inte så roligt när vi åkte iväg men när vi väl var där blev det minusgrader och solsken, ett underbart vinterväder med andra ord! Vi gick en långrunda in till Norra Rörum på tisdagen för att handla lite hos Borgs lanthandel. Det är en speciell känsla att handla där. Tänk att få jobba i en sådan butik! Vi åkte hem igen på onsdagskvällen så att vi kunde fira nyår hemma (ungdomarnas önskemål). Vi skulle egentligen fira tillsammans med Irene och Kalle men de fick tyvärr ställa in det p g a sjukdom. Vi åt lövbiff (Malin ungstekt fisk) med klyftpotatis och Johnnys berömda vitlökssås. Till efterrätt blev det marängsviss (stavas det så?). Det blev ett litet missöde med änglalyktan som jag satt på bordet, värmeljuset var kasst på något vis så det började brinna rejält i lyktan. Som tur var upptäckte Johnny det innan det var försent. Vi blev tvungna att vädra i den iskalla kvällen, brrr. Jag lyckades hålla mig vaken nästan hela kvällen :), ett par roliga filmer i väntan på tolvslaget gjorde sitt till. Johnny hade köpt lite raketer på Ö&B (sista paketet) och jag hade köpt jättetomtebloss i Ullared så vi fick gått ut och firat lite i kylan medan hundarna låg inne och var så duktiga. Gott nytt år på er alla!





RSS 2.0