En händelserik vecka!

I måndags var det dags för röntgen av Bettys ben. Jag var lite nervös men blev lugnad, allt såg bra ut :) Så nu utökar jag promenaderna succesivt och ser fram emot att allt så småningom ska bli som vanligt igen. I onsdags gick jag först utbildning på Barnhabiliteringen hela dagen och sen gick jag på mitt livs sista utvecklingssamtal som förälder i skolan. Kändes väldigt konstigt men nu börjar en ny era i mitt liv. Efter detta var det dags för föreläsning på Höjaskolan med Per Dahlbeck från Lärarhögskolan. Mycket intressant! I torsdags kom snickarna och gjorde det sista med fönstrena, det blev jättefint :) I fredagsmorse körde Johnny mig till hudläkaren för att ta vävnadsprov från nästippen. Det gjorde rejält ont och nu är det bara till att vänta på provsvaret. Jag fick samtidigt provsvaren från prickarna som jag tog bort förra gången och det visade sig att den ena var ett dysplastiskt nevus vilket är ett födelsemärke som kan utvecklas till något skadligt. Detta innebär att jag regelbundet måste kolla mina prickar framöver och undvika att vistas i solen. Jag är väldigt tacksam för att jag äntligen fick tummarna loss och fick pricken borttagen. På kvällen åkte jag till mamma som var väldigt deppig efter att ha varit på ännu en begravning. Det kan inte vara lätt när vännerna dör ifrån en... I lördags var det A-lagsmatch i Trelleborg, både Simon och Anton spelade. Det var en viktig match eftersom det var dessa som slog Bråhög när de kvalade till division 1 i våras och deras spelare var inte särskilt trevliga mot Bråhögarna den gången. Men denna gången fick vi revansch efter en väldigt spännande match! Idag blev det först en härlig promenad i Gyllins i det fina vädret och sen var det dags för B-lagets hemmamatch där Elin spelade. De vann också :) Sen bar det iväg till mamma där jag skulle hjälpa henne med middagen som hon ordnade för sina systrar och kusin. Det blev gott och trevligt!

Höst- och fönsterbilder

Jag var ju bara tvungen till att ta lite foto dessa underbara höstdagar. Vilka färger! Och sen efterlyste syrran foton på de nya fönstren. Tyvärr så glömde jag att ta bilder på de gamla så att det kunde bli före och efter visning.
 
 
 
 
 
 
Ingen spricka i mittenfönstret längre :)
 

Nya fönster!

Nu har vi fått nya fönster insatta! I eftermiddags blev snickarna klara efter två dagars slit och det blev så fiiint :)  Det blev en dyr historia men i gengäld har vi inte behövt göra någonting själv och vi har fått fönster som håller i många år. Tänk att slippa hänga utanför fönstren när jag ska putsa dem! Nu är det bara efterarbetet kvar, fönsterputsning, städning och ställa allt på plats igen. Pust!

Första frosten, hudläkarbesök och sjukgymnast för andra gången

Ja, så har vi fått känning om kommande vinter. Det var två härliga dagar med sol och kall och klar luft om än lite tidigare än vad vi är vana vid. I onsdags var jag hos hudläkaren för att ta bort två prickar på ryggen som var ofarliga men som jag ändå ville få  borttagna för att slippa oroa mig för dem i framtiden. När jag efteråt frågade vad det var för "småknutor" jag hade fått i ansiktet på äldre da´r så sa hon att det var ofarliga födelsemärken men plötsligt sa hon "Men vad är det du har på näsan?" Hon tittade i förstoringsglas och sa "Detta får vi ta ett vävnadsprov på. Beställ ny tid i okrober, senast november" Jaha. Fick en ny tid i slutet av oktober och nu går jag och oroar mig för vad det var som hon hittade.... Igår var Betty hos sjukgymnasten för andra gången.Hon har nu gått på antibiotika i snart tio dagar så benet ser bättre ut och hon verkar gladare. Fick lite tips om hur vi ska gå vidare och jag hoppas att allt ska gå vägen fr o m nu!!!!
 
 
 

Första besöket hos sjukgymnasten

Jag var i valet o kvalet om jag skulle boka tid hos veterinären först eftersom det börjat svullna igen vid "såret" och för att hon går sämre men jag bestämde mig för att åka och höra vad sjukgymnasten sa först. Hon tog en snabb titt på benet och insåg direkt att allt inte stod rätt till. Jag drog hela historien och hon sa att Betty inte kan gå i något vatten hos dem förrän såret är okej och hon tyckte att hon borde få antibiotika för det. Sen ringde hon Öresundskliniken och bad om en tid så att Betty kunde få sin medicin direkt så att träningen kan komma igång. Hon förkastade dessutom nästan allt som stod på rehab-pappret jag fått med hem efter operationen bla att passiva rörelser inte är något dem rekommenderar längre! Och det har jag plågat stackars Betty med flera ggr per dag :(  Hon sa en massa annat klokt också och det kändes som att wow - äntligen någon som tar tag i saker! Men lite trist att jag inte fått prata med henne från början :( och anledningen till att jag beställt tid tidigare är ju för att såret klyddat. Men nu har hon börjat med antibiotika och jag hoppas att det äntligen ska bli en förbättring. Håll tummarna!

RSS 2.0