Mortons syndrom

I fredags gick jag till vårdcentralens sjukgymnasters öppna mottagning med min ömma fot. Jag har haft problem sedan början på hösten - det känns som knivar som sticker vid tredje och fjärde tån och jag är jätteöm i trampdynan under - och kände att nu måste jag gå och kolla vad det är för fel. Jag hade kollat på nätet några dagar tidigare för att hitta något om ortopediska skor och då hittade jag ett ställe som beskrev olika symptom och när jag kom till prognosen Mortons syndrom så hajade jag till - det stämde ju precis in på mig! Och mycket riktigt "Det är klassiskt Mortons syndrom" sa sjukgymnasten. Så nu ska jag ha ett inlägg som heter T-Pelott och det ser jag verkligen fram emot för jag har haft så ont när jag gått mina långrundor med hundarna. Och inte har jag ett stillasittande jobb heller. Nu återstår bara att hitta ett bra ställe att köpa dessa på :)

Vilken dag!

Jag är fortfarande kvar på mitt jobb och valet gjorde jag efter att ha hälsat på på Bäckagård, kände att det är inte till en annan förskola jag ska söka mig utan till något helt annat och tills att detta något dyker upp kan jag lika gärna vara kvar här så länge. Nu fungerar det dessutom bättre - det har blivit en hel del förändringar sedan jag pratade med chefchefen i november och i höst kommer det att bli ännu mer nytt som kanske kan kännas ännu bättre så jag ger det en chans till. MEN jag tänker söka in till skolans intagning i oktober ifall jag känner att det inte funkar med den nya omändringen de första månaderna på höstterminen. Plus att jag tar en titt på Platsbanken med jämna mellanrum. Nåväl, idag har det varit en synnerligen vacker vinterdag men ack så många olyckshändelser! Först på jobb så fick en flicka skållhet soppa på sina ben precis när vi skulle börja äta så jag och min kollega sprang med henne till duschen och spolade av henne. Tack vare detta blev hon utan blåsor :) men en pärs var det och de resterande 16 barnen fick vi lämna i en vikaries och två praktikanters vård under tiden så det kändes väldigt kaotiskt ett tag. Och när vi lite senare gick ut på gården trillade ett antal barn i den isiga backen och slog sitt huvud men förhoppningsvis har ingen fått hjärnskakning. Väl hemkommen får jag höra av syrran att mammas "käresta" Nisse åkt in med hjärtinfarkt imorse så morsan var ju helt förstörd men det ser bra ut för honom efter operationen i alla fall så vi får hoppas på det bästa! Och inte var det fredagen den 13:e heller.


Anställningsintervju

Idag var jag på Bäckagårdsskolan och pratade med chefen för förskolan. Hon berättade att det är ett glatt och sammansvetsat gäng där som jobbar väldigt bra ihop (det harj ag hört från annan källa också) och de jobbar mycket med matte och språk som jag är intresserad av. Nackdelen är att de har syskonavdelningar om 20 barn per avdelning (f n 25 barn p g a lång dagiskö) Jag är ju emot stora barngrupper och vill jobba åldersindelat. Visserligen skulle det bara bli 15 barn på de nya avdelningarna till att börja med men det kan ju lätt ändras. Jag märkte att hon gärna villle att jag skulle börja där och jag fick till på måndag på mig att fundera. Den nya förskolan låter lockande men är gräset verkligen grönare på andra sidan staketet? Det blir ju samma jobbiga känsla med många barn, känna att jag inte räcker till, jobbiga föräldrar o s v. Jag känner mest just nu för att stanna där jag är och försöka få det till att  fungera tills jag hittar "drömjobbet". För det finns väl där någonstans!?

83-årskalas och nu måste jag bestämma mig!

Igår hade jag medarbetarsamtal med min chef. Vi pratade om min framtid och jag insåg att jag måste bestämma mig snart. Det är så svårt!  Vilket blir bäst? Ska jag jobba kvar och hoppas på att höstens omorganisation blir bra eller ska jag söka in till skolan igen som börjar i april (eller oktober) eller ska jag anta erbjudandet om att börja på Bäckagårds förskola i mars och vara med om att starta upp den nya förskolan Junibacken som ska stå klar i höst? Jag ska ringa Suzanne imorgon, specialpedagogen som ska hjälpa till med den nya förskolan, och rådfråga henne och sen ska jag ringa chefchefen på måndag och höra vad hon har att säga om den tjänsten, jag vill ju inte hoppa på något som kanske blir lika jobbigt som det jag redan har. Nåväl, fortsättning följer. Idag var jag hos mamma och firade hennes 83-årsdag. Vi blev rätt många, Leila och Marie hade åkt ner från Jönköping, Micke kom med sin syster (känd från Facebook), Niklas kom med sin tjej, Sofia var där men utan familjen som var krassliga, Elin och John (!) kom, Jonas och Fanny kom också och sen så Johnny, Malin och jag (Simon hade matcher hela dagen). Ja, och så morsan också förstås, hi, hi, och Rosma var också med på ett hörn genom foton som hon hade skickat till mamma (jösses, vad hon blivit lik Imma) Trevligt hade vi som vanligt!


En trevlig kväll

Igår hade vi besök av Elin, Hanna och hennes föräldrar och Monica och Flemming. De sistnämnda bor en halv kilometer från oss och vi har sagt i flera år nu att vi ska träffas i juletid och dricka glögg men det har aldrig blivit av. Det blev ingen glögg denna gången heller men vi fick i alla fall träffats innan julen åker ut :) Jag hade gjort pajer men som vanligt blev jag inte klar med allt i tid :( och det trots att Elin kom och hjälpte mig på slutet men nu fick i alla fall gästerna chans att lära känna varandra innan vi satte oss till bords så det var ju bra. Efter middag och kaffe med dopp tog vi fram spelen. Det blev Rappakalja som lockade till många skratt och sen tog vi några rundor med Filmspelet med frågor som ingen kunde svaren på :( Det blev en mycket trevlig kväll i goda vänners lag och jag ser fram emot nästa spelkväll! Och imorse fick jag en chock när jag skulle gå ut med hundarna - is överallt - men det är en helt annan historia.....


Gott nytt år!

2010 års sista vecka började med magsjuka för Anton och Johnny, och Anton fortsatte sen med feber och förkylning. På onsdagen kom Nilssons hit och vi käkade lite mackor och spelade Jespers nya legospel. Som avslutning såg vi på Johan Glans dvd "Skånetour" som vi redan sett men som var rolig denna gången också. Kan rekommenderas! På nyårsafton skulle det bara var jag, Johnny och Anton hemma (Malin var med på middagen hemma innan hon gick och festade) så vi tog det lugnt. Jag slumrade till en stund framför tv:n vilket jag inte hade kunnat göra om vi haft gäster så det var faktiskt skönt för det innebar att jag inte var så fruktansvärt trött sen vid tolvslaget. Vi tittade bl a på Skavlans special som var väldigt trevligt, ska nog börja följa det programmet när det kommer nya avsnitt. Däremot missade vi Grevinnan och betjänten som jag trodde jag spelade in medan vi såg på Postkodmiljonären men det visade sig att jag spelade in en film samtidigt så det blidde inget av det. Och för första gången såg vi hela nyårsfirandet på Skansen och det var också trevligt. I år hade vi inga egna raketer men som de smällde här runt omkring! Det är fint och hör ju definitivt till men bara på nyårsafton, tycker jag. Sen blev det några telefonsamtal till mina nära och kära innan jag gick och lade mig. Nyårsdagen bjöd på härligt vinterväder med strålande sol och gnistrande snö så jag och Johnny tog en långrunda med hundarna framemot eftermiddagen efter att ha slappat under förmiddagen. Vid halv fem åkte vi till Lund för att se Harry Potter, alla utom Simon som redan sett den. Den var bättre än de senaste vi sett och vi ser nu fram emot den allra sista filmen. I söndags åkte vi till mamma och åt middag. Det bjöds på god lax med kokt potatis. Efter en mysig nyårshelg kom en tradig måndag igår, jag tillbaka till jobb och Anton åkte tillbaka till Skövde :( Idag ringde jag till skolan och fick besked på att jag inte kom med denna gång. De har intagning i april också så jag får hoppas på det. Får se hur jag gör med jobbet under tiden. Fortsättning följer....

RSS 2.0