Midsommar

Igår kom vi hem efter en härlig långhelg hos brorsan i Småland. Jag har sagt det förr och säger det igen - jag skulle kunna tänka mig att flytta dit, eller åtminstone ha ett sommarställe där. Detta år var det lite kallare men vi hade ändå tur med vädret på midsommarafton så att vi kunde sitta ute och äta på eftermiddagen:) Mindre mygg var det också, yipppiee! Och så blev det auktion i Kvarnamåla på söndagen naturligtvis!





Människo-Sarah


Hund-Zarah och Betty busar i sjön. Härligt!

Detta var inte alls arrangerat, hmm

Malin på "lille" hästen Rambo

Johnny tog med ungdomarna på utflykt medan jag och morsan var på auktion. Det blev
en tripp till storstaden Växjö och en vända till Kosta glasbruk

Auktionsköp


För Simon har tagit studenten trallala!

Idag var den stora dagen inne! Och tänk, efter flera dagars regnande så tittade solen fram och det med besked:) Simon skulle börja med champagnefrukost hos en klasskamrat som bor vid Almåsa, Johnny körde honom och Petter dit. Jag åkte och handlade blommor och bär till tårtorna på Maxi/ Blomsterlandet medan Johnny hämtade Malin på skolan och handlade vin vid Burlövscenter. Jag blev avsläppt vid kolonierna på vägen hem så jag kunde plocka björkris. Vi sa på morgonen att vi nog inte kunde sitta ute och äta eftersom det inte var så jättevarmt och det kunde bli molnigt men allteftersom dagen gick blev det soligare och varmare och då började jag tänka om och efter mycket övervägande och singlande med hamburgare (i brist på slant) och dragning av lappar bestämde vi oss för att sitta ute medan vi åt smörgåstårtan och sedan gå in till kaffet. Jag visste att Simon gärna ville sitta ute så det kändes skönt att vi kunde infria denna önskan, en stund i alla fall. Johnny åkte och hämtade Imma och mamma, som skulle hjälpa till härhemma, vid halv fyra och sedan dekorerade Anton och Malin bilen innan vi åkte iväg. Senare än vad vi tänkt, som vanligt! Två av ballongerna flög av redan en liten bit härifrån så vi var lite oroliga för att vi inte skulle ha några dekorationer kvar när vi kom fram men det hade vi :) Vi hann fram i tid som tur var. När det var Simons klass tur att springa ut såg vi nästan ingenting av vad som hände på scenen p g a alla plakat som folk höll upp. Tradigt! Folk borde ju fatta att de inte kan hålla upp dem förrän studenterna är på väg ner från scenen. Det var inga som sjöng när de gick ut utan alla hade hög musik som de dansade till istället. Nåväl, Simon hittade oss snabbt och strax efter kom Susanne, kompisen Petters mamma, och Hannas föräldrar och grattade. Efter en stund var det Hannas tur att gå ut. Simon gick ganska snart till lastbilsflaket som hans klass hyrt och där fick de stå jättelänge innan de körde iväg. De spelade jättehög musik och hade motorerna igång hela tiden vilket var rätt störigt men till sist kom de iväg i alla fall. Elin passade på att åka iväg och hämta John och sen körde de vidare hem. Medan vi satt och väntade kom ett knippe ballonger flygandes till oss från scenen och jag frågade om jag kunde få några, tänkte sätta dem på bilen, och det fick jag. Johnny hade ett snöre från blommorna som jag kunde använda att sätta fast dem med. Vi satt och väntade i nästan en timme innan bilarna kom tillbaka. Då var Simon svettig, trött och törstig och hade brus i öronen av allt oljud han varit med om. På vägen hem flög de nya ballongerna av men de kom i alla fall med på fotot :) Väl hemma väntade alla gästerna och smörgåstårtorna på oss. När alla började frysa gick vi in och drack kaffe medan Simon öppnade presenterna. Nu hade klockan hunnit bli så mycket att gästerna började dra sig hemåt allteftersom. Det blev en lyckad dag förutom Simons ljud i öronen. Jag hoppas innerligt att det går över!





Lång väntan blev det

Äntligen tillbaka!





Smarriga smörgåstårtor á la Elin

Simon släcker törsten med Pepsi


Simon är glad för sina presenter

 

 


Många myggbett blev det!

I helgen var Johnny, jag och hundarna i stugan. Det var väldigt längesedan sist och Johnny fick börja med att fixa rör och kranar (som vanligt) så att vattnet funkade så att vi kunde sova över. Jag tog mig an städningen, det känns inte så fräscht att sätta sig och äta mat när man vet att mössens varit där före oss och trippat omkring. I lördags började jag den stora grästrimningen. Jag hann med en sida innan trimmern gick isönder :( så det fick bli ogräsrensning istället bland alla mygg. I söndags åkte Johnny till Citygross i Höör och köpte en ny trímmer så jag kunde fortsätta mitt arbete. Jag kom på att jag kunde utvidga hundarnas "rastgård" på baksidan om jag ändrade om lite och det blev väldigt bra. Nu skulle jag bara vilja ha en motorgräsklippare så att jag slipper trimma "hela" tomten, i backarna krävs det ju såklart en trimmer men på baksidan och lite framtill skulle det kunna gå med en klippare. Det känns i alla fall jätteskönt att vara klar med den biten så slipper jag tänka på det nästa gång jag kommer dit. Jag har nämligen bestämt mig för att vara i stugan den ena veckan som Johnny jobbar och jag själv är ledig. Om jag vågar d v s. Nåväl, det blev skogspromenader i skogen två gånger om dagen och jag är mycket tacksam för att jag satt på hundarna fästinghalsband annars hade de varit fulla av dessa kryp. Det känns ju inte så roligt att sätta på dem detta gift men om man måste välja mellan pest och kolera.... Och sen fick jag läst ut min bok av Penny Vincenzi "Vår bästa tid". Den kan jag rekommendera! Igår åkte vi hem och packade upp och sen bar det iväg igen, till mamma denna gång som bjöd på middag :) Och på kvällen åskade det och idag kom Anton äntligen hem:)

RSS 2.0