Loppis, båtturer och allsång (igen)

I lördags hittade jag ett nytt smultronställe när det gäller loppmarknader. Jag hade tittat på Karlssons auktioners hemsida flera gånger och sett att de även anordnar loppis men aldrig fått tummarna loss att åka dit (det ligger i Trelleborg). Men så övertalade jag Johnny att det vore ett jättebra utflyktsmål nu i semestertider och så kunde vi fika någonstans efteråt och detta gick han med på :) Anton följde också med. Väl där så tänkte jag "Så rörigt!" men en liten fågel viskade att de var jättebilliga så jag började rota i lådorna. Hittade jättemånga fina juldukar/bonader och fick dem för en spottstyver. Så dit måste vi åka fler gånger! Hittade en massa trevliga fikaställen inne i Trelleborg efteråt men vi hamnade på en kinarestaurang som hette Kina faktiskt och åt en jättegod buffé. I måndags åkte jag, Johnny, Elin och Malin trampbåt genom hela kanalen i Malmö. Eller rättare sagt - Johnny och jag åkte, Elin och Malin trampade. Kanalen är 4,2 km lång så tjejerna fick kämpa hårt i värmen. Bra jobbat! I onsdags åkte jag, Johnny, Simon och Malin till Helsingborg för att tura till Helsingör. Vi fick ställa bilen 1,5 km från Knutpunkten för att flera parkeringar i närheten var avstängda p g a den kommande festivalen :( men det fick gå det också. Vi hade tur med båtarna, slapp vänta både dit och hem. I Helsingör åt vi mat på ett ställe som hette San Remo och sen hittade vi ett ställe med billiga glassar där vi köpte varsin som vi försökte sätta i oss så snabbt som möjligt eftersom de smälte i en rasande fart i värmen. Efter det gick vi till Kronborgs slott. Där köpte vi en present till svärmor som fyllt år och som vi åkte till efter turandet, hon bor ju i utkanten av Helsingborg. Igår, torsdag, var det dags för årets sista snabbaste allsång. Jag och Elin gjorde sallad som vi åt innan vi gick och så hade vi fika med oss till parken. Det började regna precis när vi skulle ge oss iväg och det regnade hela tiden vi satt och väntade men så slutade det lagom tills att allsången började :) Skönt, för det hade inte varit roligt att ha en massa paraplyer framför sig. Perssons var med denna gång också och de hade hållit platser till oss eftersom de kom lite tidigare än oss. Allsången var bra denna gång också men de hade fler lugna och okända låtar så det var inte ös hela tiden som det varit de andra gångerna men det gjorde ingenting. De var väldigt roliga mellan låtarna som vanligt och nu får vi vänta ett helt år till nästa gång. Snyft! Idag bär det av till stugan. Och på måndag börjar jag jobba. Suck!


Elin hade väldigt ont i benen efter en tiondels maratonstramp

På väg till Danmark

I Helsingörs vimmel


We´re singing in the rain!

Hamnbesök, kalas och allsång (igen!)

I söndags kände vi för att komma hemifrån lite och önskemålen om var vi skulle bege oss var delade - Johnny hade som förslag att åka till Helsingör, Köpenhamn eller Ystad, jag ville inte åka så långt för att jag var trött, Malin ville åka till Köpenhamn, Anton ville inte åka till Danmark men ville äta pizza så då körde Johnny oss till ett ställe som skulle pass oss allihop nämligen restaurangen vid Strandhotell i Limhamn. Där erbjöd de både pizza och kinamat och efteråt gick vi ner till hamnen där Malin i alla fall kunde se Danmark. Det var jättemysigt där och Johnny och jag köpte en glass i Hamnmagasinet. I tisdags firade vi Anton som fyllde 21 år. Han ville inte ha något stort kalas så det blidde "bara" familjen denna gång. Han hade beställt lövbiff på menyn och så fick det bli. Jag hade bakat en dajmtårta som vi åt efter att jag utklassat övriga familjemedlemmar i ringkastning i trädgården. Igår, torsdag, var det dags för "Världens snabbaste allsång" igen. Anneli Persson med familj kom hem till oss innan och åt kycklingfilé som jag stått och grillat med potatisklyftor, sallad och Knorrs goda kalla såser till. Vi tänkte att vi skulle vara i Pildammarna redan halv åtta (det började kl 21.00) för att få bra platser men vi kom ju inte iväg som vi skulle så vi var inte där förrän kvart i åtta och då var det SMOCKAT med folk redan! Vi satte oss först på grässlänten bredvid scenen men jag insåg snabbt att jag inte skulle klara att sitta i en backe så länge plus att vi inte kunde se skärmen som de visar texten på. Då gick jag, Simon, Malin och Elin och satte oss på handikapplatserna istället med tanken att vi skulle flytta på oss om bättre behövande kom dit vilket det inte gjorde, som tur var. Så satt vi då där långt ifrån Johnny och Perssonfamiljen och såg på när de fikade, för vi fick ju inte med oss fikakassen såklart men efter en stund kom faktiskt de andra bort till oss och satte sig så fick vi också fika till slut:) Denna allsångsomgång var precis lika bra som förra och kan ni tänka er - Johnny fick sjunga i mikorfonen! Och tror ni att jag hade kameran framme väl förberedd? Nädå, den låg så fint i väskan och innan jag fick fram den var ögonblicket förbi. Typiskt! Nåväl, Perssons blev också frälsta så vi bestämde oss för att gå dit nästa torsdag också men då mycket tidigare! Fortsättning följer...



Lång väntan där det var svårt att konversera i sorlet men Simon körde med sms

Elin gör tummen upp - visst ser hon ut till att platsa i kungahuset på denna bild
)
Trångt, trångt men härligt, härligt!

Två A:n!

I onsdags kom Elin och jag äntligen iväg till auktionen i Marieholm som vi pratat om så länge. Elin hittade några katter som hon ville ha till sin samling och jag hittade juldukar jag har så lite av redan, hi, hi. Igår var familjen (inte Anton) iväg på något som var så roligt, nämligen "Världens snabbaste allsång" i Pildammsparken. Det är så här som allsång ska gå till! Låtar från olika tidsepoker som alla har hört förr som man sen sjunger endast refrängen och kanske en liten vers från, mer behövs inte. Det är ändå ingen som kan hela sångerna. Och det behövs ingen kändis som sjunger låtar från sin kommande CD och det behövs inte en massa mellansnack. Bandet som spelade och sjöng (Elton Bolton) var jätteduktiga och programledaren (från Amigo) var jätterolig. De ska ha detta två torsdagar till och jag hoppas att vi kan vara med då också.



Elin pekar inte finger, hon håller bara undan håret!


Storstädning

Nu har jag rensat ut allt onödigt i garaget så att mopeder, gräsklippare och lite annat som vi använder får plats. Nu står 26 bildäck !!!, en folkabussmotor och en jordfräs på gräset och väntar på sitt öde. Ska sätta in annons på blocket, kanske det är någon som vill ha det om de får det gratis. Eller vá?!

Ooops! Jag glömde ju....

...att lägga in bilderna från vårt årliga besök i Mossbystrand som ägde rum förra torsdagen.

Simon äter en av sina sjuttielva rulltårtebitar

Här serveras det gott te!

Elin har inte fattat att man ska äta kakorna!

Du skulle ju bara äta glass Malin, men vad är det jag ser i din mun!

Naturligtvis gick vi ner till stranden efter fikat

Malin går modigt i och badar medan Elin känner med handen först

"Kom i och bada!" ropar Malin. "Nä, det är för kallt!" svarar Elin

Denna lilla krabaten träffade vi på stranden. Jag skriver lilla för jag
gjorde värsta zoomen!

Nostalgitripp

I fredags skulle Imma och jag överraskat Rosma på hennes 50-årsdag men det visade sig att hon skulle åka kanalbåt i England istället för att vara hemma och fira. Snopna blev vi men vad skulle vi då göra istället när nu syrran beställt biljett och allting? Jo, vi bestämde oss för att göra en nopstalgitripp till våra barndomstrakter. Sagt och gjort, vi lånade Johnnys bil och åkte först till Bunkeflo kyrka och skola och därefter till vårt hus på Naffentorpsvägen som inte alls var sig likt :( Klagshamn och Bunkeflo var också vädigt annorlunda med alla nya hus. Efter det körde vi till pappas grav som ligger i Limhamn. Sen åkte vi vidare till Korsörvägen och Dammfriskolan där vi kom på att vi glömt att ta kort på de första ställena och funderade på om vi skulle ta en sväng ditom igen men bestämde oss istället för att åka dit snart igen. Vi avslutade med en promenad och fika i Pildammsparken där vi ofta höll till som barn/tonåringar. Det var en väldigt trevlig dag som framkallade många minnen :)

Här flyttade vi in 1973

Och gick på denna skola - Dammfri - tills vi slutade nian

Körsbärstjuvarna



Nu har Malin lärt mig hur man hanterar YouTube och alla dess funktioner.


RSS 2.0