Nä, vi blidde hemma

I tisdagskväll hade vi familjeråd om huruvida vi skulle fira jul i stugan eller inte. Eftersom det fortfarande var ovisst med väglaget bestämde vi oss för att fira hemma och åka till stugan i mellandagarna istället. Vi bestämde oss också för att vi skulle våga prova på lite nya saker på julafton. Sagt och gjort - julafton började med att hela familjen åkte till hundrastplatsen och åt frukost tillsammans med Irene och Kalle, som vi hade lockat dit i kylan, medan hundarna busade i snön. Vi hade tagit med pulkor också men det vara bara Simon, Malin och Elin som vågade sig på att åka. Efter det åkte vi hem och påbörjade maten. Vi hade tänkt prova att äta innan Kalle Anka  istället för efter som vi brukar och det visade sig vara en bra satsning. Det kändes bra att vara mätt och belåten resten av dagen istället för att gå och vara hungrig och vänta och vänta... Efter maten var det dags för paketleken som också var nytt för i år (ja, om vi bortser från julen då släkten var här för hundra år sedan). Sen tog vi fram alla gotter och kakor som jag stått och gjort kvällen innan som ingen orkade äta. Julklappar delade vi ut efter Karl Bertil Jonssons jul som vanligt. Det tog sin lilla tid ska ni veta men det är alltid lika kul med rim och allt :) Sen försökte jag övertala någon av familjemedlemmarna med körkort att köra mig till julottan dagen efter men det lyckades inte så det fick bli till att ligga i soffan och titta på det på tv:n istället men det gick också bra. Japp, det här blev en fröjdefull jul! Och en vit sådan dessutom :)










Blir det stug-jul, eller?

Hjälpte Johnny imorse att försöka få ut bussen från vår parkering så att han kunde köra den till Stig "bilfixaren" och fått satt på vinterdäck inför vår stugresa imorgon. Det gick inte så bra eftersom det finns en liten lutning precis innan man kommer upp på gatan. Får försöka med trasmattor under däcken i eftermiddag och hoppas att Stig inte är upptagen med annat då. Vi är ju beroende av bussen för att kunna ta oss och alla grejor till stugan så fortsättning följer........

Ullared i snörusk och halka

Jag hade tagit kompledigt i torsdags för att åka med Elin och hennes arbetskamrat till Ullared. Det varnades i onsdags för att det kunde bli besvärligt på vägarna under torsdagen p g a snö och halka. Elin ringde sju på morgonen och sa att John som var ute och körde hade ringt henne och sagt att det var kaos på vägarna, det tog jättelång tid att ta sig fram så hon undrade om vi skulle ställa in det hela. Vi kom överrens om att avvakta eftersom vi inte skulle köra förrän vid tio. När det närmade sig bestämde vi oss för att prova i alla fall, om det var för jobbigt fick vi vända hem igen. Resan mellan Malmö och Lomma tog 45 minuter, det hade varit en lastbil som kanat som stoppade upp vägen. Efter Helsingborg blev det hyfsat men hela resan tog 3½ timme jämfört med två som det tar i vanliga fall men upp kom vi! Väl där var det skitkallt så det var tur att det inte fanns någon kö. Inne var det precis lagom med folk och vi körde därifrån vid halv åtta på kvällen. Det hade börjat snöa och Johnny ringde och varnade för att det var halt nere i Skåne så vi tog det lugnt. När vi kommit till samma ställe som det var stopp på förmiddagen blev det stopp igen, ytterligare en lastbil som kanat. Hemresan tog 3½ timme den också så vi var inte hemma förrän vid 23-tiden. Puh! Det var en lång och händelserik dag men vi fick i alla fall träffat Morgan. Live:)

Bröllopsdag och födelsedag

Helgen började med att Johnny och jag firade vår 20-åriga bröllopsdag i fredagskväll. Vi gick på Elyseé och upp-levde gamla minnen. I lördags fyllde Malin 15 år och hade kalas på eftermiddagen efter att jag stått och bakat hela dagen. Söndagen började med Lucia på tv kl 7 på morgonen. Sen gick jag med hundarna i Gyllins i det underbara vädret och tog några bilder på dem. Vid lunch stack Johnny och jag till stugan för att julpynta. Det blev så fint med stjärnor i fönstren och ljusslinga i "enen" utanför!







Johnny 48 bast m m

I lördags var det avslutningsprov på Zarahs kurs. Det gick inget vidare men hon låg i alla fall kvar nästan hela tiden på platsliggningen denna gången. Hon är så tönn, hon kan ju allting jättebra egentligen men så får hon helt plötsligt för sig att hon ska göra något helt annorlunda :(  Nåja, hon fungerar  bra i vardagen och det är det som är det viktigaste. På kvällen åkte vi till Elin och firade Johnny som fyllde 48 år. I söndags rastade jag först med Irene och sedan åkte Johnny och jag och tittade på Malin som tävlade med Majeur på Burfs hopptävling. Det blev en vägran men de kom ändå på andra plats :) Sen blev det storhandling och lite julpyntning och en sista finputsning inför utvecklingssamtalen jag skulle ha på måndagen. Sen var jag helt slut!





RSS 2.0