Jul, jul, strålande jul...

Så kom den då i år igen - julen! Men ingen snö så långt ögat kan nå :( Fast vi har ju fått ovanligt mycket snö de senaste åren så det var väl inte mer än väntat att det skulle bli en grön jul i år. Den 22 december var Sallerupskören för första gången med vid julkonserten i Husie kyrka. Det brukar vara Husiekören bara och så sjunger vi på trettondagen men i år skulle vi avtacka Klas, vår körledare som går i pension, så nu slog vi våra påsar ihop :) Eller, ja, vi sjöng ju var för sig.... Vi fick så mycket beröm efteråt för vår insats. Roligt! På lillejulafton var det dags för Kvarnbykvintettens årliga julglädjespridning. Jag kände inte riktigt för det i år men så roligt och bra det blev när vi väl kommit igång! :) Hemma väntade familjen med mat och Ingvar hade kommit ner från Helsingborg för att lämna julklappar. Det blev en mysig kväll. På julafton skulle allting vara färdigfixat men som vanligt var det inte det. Alla barnen fick ta sig en tur till affären för att inhandla det sista, Malin och Elin var dessutom ombud för mig! Men det blev en lugn julafton i alla fall och jag höll mig vaken vid Karl-Bertil Jonsson! Och julskinkan har aldrig varit så god som den vi fick tag på i år och Johnnys köttbullar blev perfekta och mammas julkakor likaså :) Och jag fick många fina julklappar, bla en stor resväska från Johnny.Vart bär det hän nästa gång! På juldagsmorgonen blev jag hämtad av Mona tjugo i sju och sen bar det av till Burlövs gamla kyrka för julotta. Det blev inte lika mysigt som förra året när vi var i Bjärshögs lilla kyrka men vi var båda överrens om att detta får bli en ny tradition för vår del :) På annandagen sjöng kören i S Sallerups kyrka för första gången med vår nya körledare Jens. Det ska nog gå bra med honom också :) Ja, det blev en välsignad jul :)
Kvarnbykvintetten är på gång!
Anton och mamma tar för sig av julbordet
Man blir aldrig för gammal för Kalle Anka!
Fina julgranen
Stor koncentration i paketleken!
Paketöppning - det tar tid!
Jaha, vad kan det här vara då?
Mamma i sin fina present från Elin
Elin fick nya skålar. Hoppas de håller till knäcktillverkning!  :)
Burlövs gamla kyrka

Julmarknad, födelsedagar och julbord

Tjohej vad tiden går fort i december! Den 5:e december fyllde Johnny 52 år men eftersom han knappt var hemma den dagen så firade vi honom lite på fredagen istället. Dagen efter ordnade vi i församlingens syföreningar julmarknad i församlingshemmet. Vi brukar ju ha auktion i slutet av november annars men i år ville vi prova något nytt. Allt gick bra och vi fick in 23 000:- som går oavkortat till Stadsmissionen och Filippinerna. Själv vann jag en jättespiddekaga på ett av lotterierna :) I torsdags fyllde Malin 19 år och henne firade vi med ett litet kalas som blev både roligt och trevligt :) Igår var det dags för Bråhögs julfest. Jag var tveksam till att följa med i år men åkte ändå dit och stannade några timmar. Det blev trevligt som vanligt men jag var inte riktigt sugen på julmat. Kanske det går att ändra menyn tills nästa år? Idag var jag med Malin på Emmaus. Vilken lycka! Det var halva priset på julsakerna :)
Mycket choklad blev det!
Flinka fingrar har skapat!
Jag vann första pris!
 
Far och dotter
 
 

Julmarknadsresa till Berlin

Förra torsdagen åkte jag, Johnny, Jenny och Jörgen till Berlin för att insupa lite julatmosfär. Vi åkte med Ölvemarks vilka Nilssons hade åkt med tidigare och därför rekommenderade. Det kändes bra att åka buss så att Johnny slapp köra för en gångs skull. Det blev ett par guidade turer på fredagen (mycket intressant). När vi var vid Brandenburger Tor ringde Malin och berättade att hon fått körkort! :) Lördagen regerade vi själva över och då tog vi tunnelbanan in till Alexanderplatz och gick sen runt i stan och kollade på diverse sevärdheter. Det blev ett par julmarknader också innan vi tog tunnelbanan tillbaka. Vi stannade till vid det gigantiska varuhuset Ka De Ve. Jisses, så mycket folk! Johnny och jag gick snabbt ut därifrån och så gick jag in och handlade lite kläder på C&A istället. Söndagmorgon åkte vi hem och var framme strax efter sju. Malin hämtade oss vid bussterminalen :) Det blev en trevlig tur och vi planerar redan inför nästa års julmarknadsresa :)
Första kvällen blev det tysk grilltallrik på en mysig restaurang en bit ifrån hotellet
Sådana här jättejulbelysningar fanns det en hel del av runt omkring där vi bodde
På julmarknaden som låg närmast vårt hotell
Besök vid Berlinmuren
 
En gammal Trabant
Det kom en del regn när vi var vid Spandaus julmarknad
Här testas det gluhwein!
Ännu en julmarknad!
Detta är choklad alltihop!
 
 

RSS 2.0