Hundutställning

Äntligen har Zarah blivit utställd i öppenklass och hennes debut blev på Svenska Kennelklubbens stora utställning i Malmö som är internationell d v s utställare från andra länder är också välkomna. Det var många danskar med kan jag berätta. Domare var Filip Jonsson, en gammal goldenuppfödare. Det var 15 andra tikar i hennes klass och en massa uppfödare så jag var beredd på att bli utslängd med ett blått band (2:a pris, behövs ett 1:a för att gå vidare) men det blidde faktiskt ett rött, alltså 1:a pris med bra kritik. Hon placerade sig inte i konkurrens-klassen efteråt men jag blev jätteglad i alla fall.


"Mycket god typ, feminim hund med trevligt uttryck, utmärkt hals, bra rygglinje, tillräckliga vinklar fram, väl-utvecklad kropp, något lång i ländpartiet, välvinklat bakställ, godtagbar benstomme, ej i bästa päls för dagen, bra rörelser"


Äntligen ny soffa!

Igår var jag och mamma på scouternas stora loppis på Mässan i Malmö. Hittade lite fler jul/påskdukar till min samling, hi,hi. Hittade även syrrans gamla klasskompis Sören Isaksson. Jösses så snygg han blivit! Fick inte pratat med honom, tyvärr, då han var upptagen med kunder. Och för att jag var lite feg, får jag väl erkänna... Jag träffade även en av mina gamla klasskompisar, Magnus Nilsson, och honom hälsade jag på men det blev lite pinsamt, vi hade inte så mycket att säga varandra. Det blir väl gärna så, man konstaterar att man har åldrats, frågar kanske efter jobb och familj, sen så finns det inte så mycket mer som är av intresse. Speciellt om man inte umgåtts så mycket i skolan. Nåväl, idag var jag i alla fall först och sjöng i Husiekyrkan sen gick Johnny och jag med hundarna i Gyllins. Träffade Johnnys arbetskamrat plus hennes man och hund så vi gick en runda tillsammans. Efter detta åkte vi till Silvåkra och hämtade en soffa som jag vunnit på Tradera för hundra spänn. Vår gamla var väääääldigt sleten så det var hög tid. Nu behöver vi bara ett nytt soffbord då det vi har nu ser lite stort ut till den nya soffan. Ut och leta igen!



Obs! Det är inte den nya soffan

Vi var och åt på Gåsapågen i Veberöd efter soffhämtningen. Nya ägare sedan i somras. De behöver fler kunder!

Resa till mellanskåne

Dagen började med att jag rastade hundarna tillsammans med Irene och Ludde på Toftanäs. Det känns skönt att vi börjar få rutin på detta igen :) Efter det åkte jag, Johnny och Simon till stugan för att ta ner julsakerna. Där var mycket snö, speciellt på taket vilket fått förödande konsekvenser. En bit av köket var vattenfyllt och frågan är om denna del av huset kommer att vara rasat när vi kommer nästa gång. Hoppas försäkringen täcker! Efter detta åkte vi till Perssons och fikade lite. Vi har inte setts sedan i somras och Anneli, som gjorde sin operation i september, har blivit så fin. Kul för dig, min vän! Hoppas att det inte dröjer så länge innan vi ses igen....


RSS 2.0