Körhelg

Jaha, så har man varit iväg på årets körhelg. Vi var på samma ställe som förra året, Bjärsjölagårds slott, vilket passar utmärkt för ändamålet. Många julsånger blev det :) Och alla gospelsånger vi ska sjunga i kyrkan på söndag. Jag sjunger solo på en av verserna i Joshua fit the battle of Jericho och sjungit solo i kyrkan har jag inte gjort på flera år så jag hoppas mina nerver håller. Vi övade också på Koppången, en väldigt vacker julsång skriven av Per-Erik Moreus och Py Bäckman, Sissel Kyrkebö brukar sjunga den, och jag blev så glad för att min stämma får sjunga melodistämman på verserna, de är så härliga att sjunga! Igårkväll samlades vi efter middagen och hade roliga lekar som Jenny hade fixat. Jättetrevligt! Vi bestämde att nästa års körhelg kommer att ske i Skellefteå i september, där en massa körer från hela landet samlas och sjunger ihop. Ska bli spännande! Morgondagens körövning är inställd och tur är väl det för nu känns halsen rätt så sleten. Kommer nog att sova gott i natt!


En tur i skogen. Eller inte....

I söndags föreslog jag för Johnny att vi skulle ta oss en tur till skogen i det fina vädret. Elin hängde också på men Malin (pallade inte) och Simon (förkyld) stannade hemma. Färden gick till Torup, eller rättare sagt, vi körde förbi den knökfulla parkeringen och fortsatte istället mot Skabersjö där det också var knökfullt. Ajamen! Nu fortsatte färden till Bökeberg där Johnny kom på att vi kunde gå en runda längs med sjön Yddingen men tror ni att vi hittade en väg som ledde till sjön? Nä, det var bara privata vägar så vi fick ställa bilen vid stora vägen och sedan gå en omväg genom Skabersjö gods bakom/genom ridanläggningen vid Bökeberg för att äntligen hitta en liten stig som ledde ner till sjön. Men det blev en fin promenad i alla fall :) men varför ska hundarna alltid dra så förbaskat när de kommer till ett nytt ställe? Och på tal om något helt annat - kan någon säga varför mediciner mot svamp på tungan tvunget ska ha biverkningar som kan göra en dödsjuk? Jag vägrar ta dem efter att ha läst bipackssedeln. Finns det någon som har tips på annat som kan ta bort svampen?

Höstbad. Härligt!


Besök från det förflutna

Idag har jag träffat min gamla vännina Annika som jag lärde känna när vi bodde på Segevång:) Vi hade inte setts på flera år men så fick vi tag på varandra igen genom Facebook och nu bestämde vi oss, som sagt, för att träffas. Hon har hundar fortfarande precis som jag så vi bestämde träff vid hundrastplatsen här hemmavid. Annika hade lite problem med att hitta då det var många år sedan hon bodde i Malmö och ute hos oss har det ju förändrats MYCKET sedan sist. Så roligt det var att träffa henne igen! Och så mycket vi hade att prata om! Johnny kom dit efter en stund för att jag hade bett honom om att hämta mig och hundarna. Han kom med det braiga förslaget att vi skulle fortsätta hemma hos oss så kunde vi fika också. Detta resulterade i ännu ett par timmars prat om gamla och nya tider:) Vi bestämde dessutom att Johnny och jag ska hälsa på hos henne och hennes "nye" man Jonas nästa lördag. Det ser vi fram emot!


Hundarna pratade också med varandra

RSS 2.0